Waxing

Wat is Waxen?

Waxen verwijdert je haar met wortel en al. Daardoor komt het zachter terug. Bovendien wordt het steeds minder! De gebruikte wax is een soort hars. Omdat je eerst een laagje olie op de huid krijgt, kleeft de wax alleen aan het haar dat weg moet, en niet aan je huid. Dat scheelt een hoop ongemak en het resultaat is top of the bill.

Doet waxen pijn?

Natuurlijk zijn er een paar mindere momenten als de wax wordt weggetrokken. Vooral de eerste behandeling is even wennen. Toch blijkt het altijd enorm mee te vallen!

Hoe zit het met de hygiëne?

Wij vinden hygiëne ontzettend belangrijk. Daarom gebruiken wij de spatels om wax op jouw huid aan te brengen maar één keer (no double dipping). Ik werk altijd met handschoenen aan. Alles wat met de huid van een klant in aanraking komt, gooi ik meteen weg. Dus alles wat jou aanraakt is schoon!

Wat is een Brazilian wax?

Bij een Brazilian wax blijft er een alleen een smal streepje haar achter op de venusheuvel. Haar rond en op de schaamlippen en tussen de billen halen we weg.

Eerste keer Brazilian waxing?

Twijfel je over het laten waxen van je bikinilijn? Met deze 8 tips en tricks verloopt een behandeling zo soepel (en pijnloos) mogelijk.

1. Zet al je schaamte opzij

De belangrijkste tip voor iedereen die wel een Brazilian Wax zou willen proberen, maar niet goed durft uit schaamte. Onthoud: de wax-technicians kijken nergens meer van op, omdat ze echt alles al een keer voorbij hebben zien komen.

2. Scheer je van tevoren niet

Misschien heb je de neiging om het gebied tussen je benen ‘bij te werken’ voor je afspraak – omdat je denkt dat dit de behandeling makkelijker maakt of omdat je die haardos tussen je benen echt geen gezicht vindt, maar doe het niet! Knippen of scheren voor een afspraak maakt de waxbehandeling juist moeilijker
Het beste kun je tien dagen voor je waxafspraak niks aan je bikinilijn ‘doen’, want de behandeling slaagt veel beter als de haartjes minstens 1,5 centimeter lang zijn. Ook hiervoor geldt: don’t be ashamed to show!

3. Laat je niet tegenhouden door de (gedachte aan de) pijn

Het heeft precies nul komma nul zin om te beweren dat een Brazilian Wax geen pijn doet – natuurlijk doet het pijn. Het goede nieuws is dat het super onprettige gevoel steeds niet langer dan een halve seconde duurt.

4. Probeer te ontspannen

Nu horen we je lachen – en terecht. Want: ontspannen terwijl haren in de zone tussen je benen met wortel en al verwijderd worden? Dat klinkt als een onmogelijke opgave. Maar het helpt echt als je tijdens de behandeling zoveel mogelijk probeert te ontspannen. Focus bijvoorbeeld op je ademhaling om niet in een verkamping te schieten.

Ook de wax-technicians doen flink hun best om je zo relaxed mogelijk te laten voelen. Terwijl ze vakkundig met de juiste techniek de wax verwijderen, knopen ze op precies de goede momenten een gesprekje aan zodat je je gedachten kunt verzetten. En dat werkt, echt!

5. Skip je sportdate op de dag van de afspraak

Het is verstandig om vlak na de behandeling te voorkomen dat je overmatig gaat zweten, zodat de zone down there goed tot rust kan komen. Die geplande HIIT-workout zal dus even moeten wachten. Om die reden is het ook beter om op de dag van de afspraak niet in de sauna te duiken of zwaar lichamelijk werk te verrichten.

6. Ongesteld? Verplaats de afspraak!

Zit je midddenin je rode feestweek, dan vind je het misschien fijner om de waxafspraak te verzetten. Niet omdat het onhygiënisch is (de technicians zien heel wat blauwe touwtjes voorbijkomen), maar omdat je tijdens je menstruatie gevoeliger bent voor pijn. Erg comfortabel zal het daarom niet zijn, maar uiteindelijk weet je zelf het beste wat je aankan.